VZDR┼ŻLJIVOSTNI POHOD PO RO┼áKI PE┼áPOTI

PRAVNA OBVESTILA

Pravila varstva zasebnosti in uporabe piškotkov
Turisti─Źno ┼íportnega dru┼ítva PO MEDVEDOVIH STOPINJAH

VELJAVNOST, SPREJEM IN UPORABA POLITIKE VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

 1. ─îLEN

Ta Pravila varstva zasebnosti in uporabe pi┼íkotkov velja za vsakoletni BRBL vzdr┼żljivostni pohod PO MEDVEDOVIH STOPINJAH (v nadaljevanju ÔÇťpohodÔÇŁ).

Pravila varstva zasebnosti in uporabe pi┼íkotkov velja za vsakogar, ki skladno s Splo┼ínimi pogoji pohoda obi┼í─Źe spletno mesto https://pomedvedovihstopinjah.si in se ┼íteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vklju─Źno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka fizi─Źna oseba, ki uporablja oziroma obi┼í─Źe spletno mesto (v nadaljevanju: uporabnik). Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da se strinja s temi Pravili varstva zasebnosti in uporabe pi┼íkotkov.

Udele┼żenec ÔÇô posameznik je vsaka fizi─Źna oseba, ki se na podlagi Splo┼ínih pogojev pohoda prijavi na pohod.

Ponudnik – organizator si pridru┼żuje pravico, da kadarkoli in brez vnaprej┼ínjega obvestila spremeni katerokoli dolo─Źbo teh Pravil varstva zasebnosti in uporabe pi┼íkotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

2. ─îLEN

Z osebnimi podatki, zbranimi na tem spletnem mestu, upravlja Turisti─Źno ┼íportno dru┼ítvo PO MEDVEDOVIH STOPINJAH, Ro┼żna ulica 39, 1330 Ko─Źevje (v nadaljevanju organizator ali T┼áD). Vsi podatki, zbrani na┬áspletnem mestu, se obravnavajo v skladu s temi Pravili varstva zasebnosti in uporabe pi┼íkotkov, ki je javno dostopna na spletnem mestu in velja od 26.11.2019

Organizator osebne podatke, s katerimi se seznani za uresni─Źevanje razmerja med udele┼żenci in organizatorjem ali v zvezi z njim, varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

NAMEN ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV IN VRSTE OSEBNIH PODATKOV

3. ─îLEN

Organizator zbira in obdeluje osebne podatke udele┼żencev pohoda, z namenom njihove prijave na BRBL vzdr┼żljivostni pohod PO MEDVEDOVIH STOPINJAH (kraj┼íe ÔÇťpohod). Z oddajo prijave udele┼żenec pohoda sprejema Splo┼íne pogoje 7. BRBL vzdr┼żljivostnega pohoda ÔÇťPO MEDVEDOVIH STOPINJAH 2021ÔÇŁ, ki so podlaga za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov, ki se ┼íteje kot pogodbeni odnos.

4. ─îLEN

Spletno mesto preko prijavnega obrazca na podlagi pogodbenega odnosa zbira naslednje osebne podatke udele┼żencev, ki so potrebni za izvedbo pohoda:

 • ime in priimek;
 • spol
 • elektronski naslov
 • naslov, kraj, po┼ítno ┼ítevilko
 • mobilni telefon
 • datum rojstva
 • malica
 • velikost majice in nogavic.

Organizator bo prijavljene udele┼żencev obve┼í─Źal o vsem v zvezi s pripravami in izvedbo pohoda po elektronski po┼íti ali mobilnem telefonu. Organizator bo imena in priimek udele┼żencev objavil na svoji spletni strani po zaklju─Źku pohoda.

5. ─îLEN

Organizator ne zbira ┼ítevilk in drugih podatkov, ki se nana┼íajo na kreditne kartice in jih udele┼żenec (kupec) posreduje preko spletnega mesta. Te podatke zbirajo izklju─Źno ponudniki pla─Źevanja s kreditnimi karticami.

6. ─îLEN

Organizator obve┼í─Źa vse udele┼żence pohoda, spremljevalce in druge, da je pohod javna prireditev, kjer bodo bodisi drugi udele┼żenci, bodisi organizator izvajali fotografiranje oziroma snemanje (avdio in/ali video) in bodo tak┼íni posnetki lahko objavljeni na spletnih mestih, na dru┼żbenih omre┼żjih in v medijih organizatorja ali udele┼żencev.

V primeru, da udele┼żenec ne ┼żeli biti upodobljen na fotografijah ali posnetkih, naj na to jasno opozori, v kolikor je to mogo─Źe v danem trenutku.

UPRAVLJANJE Z OSEBNIMI PODATKI, TRAJANJE HRAMBE PODATKOV IN NJIHOVA POGODBENA OBDELAVA

6. ─îLEN

Podatki se shranjujejo v bazi v skladu z varnostno politiko organizatorja tekom trajanja razmerja med udele┼żencem in organizatorjem in ┼íe 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti obeh strank.

Ra─Źuni se hranijo ┼íe 10 let po poteku leta, na katerega se ra─Źun nana┼ía v skladu z zakonom, ki ureja dav─Źno podro─Źje.

7. ─îLEN

Posameznik lahko kadarkoli pisno zahteva vpogled, popravek, omejitev obdelave, izbris ali prenos osebnih podatkov ali poda ugovor, in sicer tako, da obvesti organizatorja pisno po po┼íti na naslov Turisti─Źno ┼íportno dru┼ítvo PO MEDVEDOVIH STOPINJAH, Ro┼żna ulica 39, 1330 Ko─Źevje, ali preko elektronske po┼íte info@poms.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi prito┼żbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov. Organizator o zahtevi za izbris odlo─Źi v roku 8 delovnih dni in o tem obvesti posameznika.

Posameznik poda zahtevo za izbris svojih podatkov za prejemanje obvestil tako, da v prejetih elektronskih novicah klikne na povezavo za odjavo iz seznama prejemnikov sporo─Źil ali po┼ílje zahtevo za izbris na naslov elektronske po┼íte┬áinfo@poms.si.

Posameznik pa lahko prito┼żbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu poobla┼í─Źencu Republike Slovenije.

8. ─îLEN

Organizator zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje dr┼żave.

ZAVAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

9. ─îLEN

V primeru kr┼íitev varstva osebnih podatkov bo Turisti─Źno ┼íportno dru┼ítvo PO MEDVEDOVIH STOPNJAH nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehni─Źne, organizacijske) za za┼í─Źito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

10. ─îLEN

Varovanje podatkov zagotavlja organizator. Organizator podatkov ne bo predal tretjim osebam in jih bo varoval v skladu s svojo varnostno politiko. Uporabnik bo v bazo vklju─Źen ┼íele po potrditvi s klikom na potrditveno povezavo v elektronskem sporo─Źilu, ki bo poslano na njegov elektronski naslov.

Vsako elektronsko sporo─Źilo, ki ga bo uporabnik prejel v sklopu elektronskega obve┼í─Źanja (newsletter) s strani urednikov spletnega mesta pomedvedovihstopinjah.si, bo vsebovalo povezavo za odjavo iz seznama prejemnikov sporo─Źil.

Varovanje osebnih podatkov se izvaja skladno s 1. odstavkom 25. ─Źlena ZVOP-1. Osebni podatki so zavarovani v okviru pravnih, organizacijskih in ustreznih logi─Źno-tehni─Źnih postopkov in ukrepov za prepre─Źitev slu─Źajno ali namerno nepoobla┼í─Źeno uni─Źevanje podatkov, njihovih sprememb ali izgub ter nepoobla┼í─Źene obdelave teh podatkov tako, da se:

 • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vklju─Źno z vhodno-izhodnimi enotami;
 • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
 • prepre─Źuje nepoobla┼í─Źen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vklju─Źno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omre┼żjih;
 • zagotavlja u─Źinkovit na─Źin blokiranja, uni─Źenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
 • omogo─Źa poznej┼íe ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

UPORABA PIŠKOTKOV

11. ─îLEN

Pi┼íkotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izku┼ínje uporabnikov bolj u─Źinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

KON─îNE DOLO─îBE

12. ─îLEN

Ta pravila varstva zasebnosti in uporabe piškotkov veljajo od 26.11.2019 dalje.

Ko─Źevje, 26. november 2019